Nagycserkeszi tehéntánc:) recept
A Nagycserkeszi tehéntánc:) hozzávalói:25 dkg darabolt bacon szalonna
25 dkg tehéntúró
15 dkg konzervgomba
10 dkg Trappista sajt
1 fej vöröshagyma
só, bors, kakukkfű
10 szelet sertés karaj, vagy tarja
A Nagycserkeszi tehéntánc:) elkészítési módja:
Amennyiben nem darabolt bacont veszünk, akkor feldaraboljuk. 4-5 percig sütjük, majd a kockára vágott vöröshagymával tovább pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a szintén feldarabolt gombát és jól összemelegítjük. Belekeverjük a fűszereket, majd amikor kihűlt, belekavarjuk a túrót és a reszelt sajtot. Az egészet alaposan összekeverjük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, majd a tölteléket két szelet közé rakva bepanírozzuk. Ha túl nagynak találjuk a hússzeleteket, akkor kettéhajtva töltjük meg, és a széleit jól lenyomkodjuk. Ezután forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Párolt rizzsel, vagy sült krumplival tálaljuk
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 5. 22:11
A nagycserkeszi tehéntánc:) elkészítési módja és hozzávalói.