Remegős sütemény recept
A Remegős sütemény hozzávalói:20 dkg porcukor
# 10 dkg vaj
# 2 csomag vaníliás cukor
# 5 tojás sárgája
# 25 dkg liszt
# 1 l tej
A Remegős sütemény elkészítési módja:
Porcukrot, vajat, vaníliás cukrot, és 5 tojás sárgát jó habosra kikeverek. Hozzáadok 25 dkg lisztet és 1 liter tejet. Végül hozzákeverek 2 evőkanál cukorral felvert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütöm. Nagyon érdekes, három rétetű sütit vehetünk ki a sütőből, ami nagyon finom.
Igen, fontos a sütés!! Hideg sütőben kell kezdeni, maximumra (kb. 220 ra) felvenni,
és 20 perc után még kb 1 és 1/4 órát kell sütni.(kb. 160 fokon)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 5. 11:37
A remegős sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.