Tejszines gombás sonkás csirkemell recept




1 kg csirkemell
20 dkg gomba
10 dkg sonka
5 dkg husos szalonna
2 dl tejszin
15 dkg trappista sajt
3 tojás sárgája
só, bors, étolaj
A Tejszines gombás sonkás csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket nagyobb darabokra vágjuk és egy közepes jénaiba helyezzük. Sózzuk, borsozzuk alufóliával letakarjuk és nagy lángon kb 20 percet pároljuk a sütőben. Ez alatt az idő alatt elkészítjük a többi hozzávalót. A felkockázott gombát, sonkát, szalonnát egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk A tejszint egy edénybe öntjük és beleteszük a tojássárgákat, jól összekeverjük a sajtot belereszeljük, összekeverjük. A csirkemellet kivesszük a fóliát levesszük róla és ráöntjük a gombás szalonnás sonkás szószt és a tejszines sajtot. Annyi időre vissza tesszük amíg megpirul a teteje.
Az elkészült mennyiség 4 adag
Összes szénhidrát tartalma: 16 gramm
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tundek, 2010. jan. 31. 14:09
A tejszines gombás sonkás csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.