Ananászos csirkemell római tálban recept


70 dkg csirkemellfilé
1 doboz ananászkonzerv
20 dkg trappista sajt
40 dkg baconszalonna
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dl étolaj
1 kávéskanál só
1 kávéskanál feketebors
1 kávéskanál currypor
1 kávéskanál szegfűszeg
1 kávéskanál mustár
2 dl tejszín
1 dl tejföl
1 dl ananászbefőttlé
Az Ananászos csirkemell római tálban elkészítési módja:
A római tálat 30 percre beáztatom a fedelével együtt. Az apróra zúzott fokhagymát, a mustárt, a sót, a borsot, a curryt, a szegfűszeget az olajban jól elkeverem. Megforgatom benne a felszeletelt csirkemellek mindkét oldalát. Római tál aljára egy sorban elhelyezem a hús felét. Erre teszem az ananászbefőtt felét, az egyik fej karikára vágott vöröshagymát szépen elosztva. Most következik a húsos szalonna, amellyel megrakom a tetejét úgy, hogy a vékonyra szelt bacon eltakarja az egészet. Majd ismét csirkemellet és ananászbefőttet, karikára vágott vöröshagymát és szalonnát rétegezek. Ha maradna a pácléből, az utolsó sor húsra locsolom. A tejszínt és a tejfölt 1 dl ananászlével jól kikeverem, és ráöntöm a tetejére. Egyenletesen meghintem reszelt sajttal. A tálat lefedem, és közepes lángon puhára párolom. A sajt ropogósra és gyönyörű pirosra sül.
Bármilyen burgonyaköret illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. febr. 26. 12:49
Az ananászos csirkemell római tálban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.