Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Ez kínai-Max konyhájából recept

Ez kínai-Max konyhájából recept

Az Ez kínai-Max konyhájából hozzávalói:
Hozzávalók, 4 személyre:

- 8-10 db csirke felső comb (lehet mellfiléből is készíteni, de az egy kicsit kiszárad)
- 4 tojás
- 3-4 ek csemege paprika krém (édes anna), aki szereti egy kicsit csípősen, az tehet egy kanál erős krémet is
- 2 tk sűrített paradicsom
- 3-4 ek étkezési keményítő (én kukorica keményítőt használtam)
- 3 ek szezámmag
- 1 tk wok fűszer vagy kínai őt fűszer keverék


Az Ez kínai-Max konyhájából elkészítési módja:
A csirkecombot lebőrözöm és kicsontozom, a húst ujjnyi csíkokra vágom, a csontból és a bőrből főzök egy alaplevet, azt elteszem ínségesebb időkre. A szezámmagot egy serpenyőben, szárazon megpirítom A tojásokat habosra keverem, majd hozzáadom a paprika krémet/krémeket, és jól elvegyítem. A keményítőt egy kis vízzel kikeverem, majd a szezámmaggal a paprikás tojáshoz adom. Ebbe a pácba beleforgatom a csirkét, és hagyom érni legalább 2-3 órát, de akár egy egész éjszakát is lehet.Ha egy egész éjjel pácoljuk, akkor tegyük hideg helyre, de sütés előtt legalább 2 órával előbb vegyük ki a hidegről. Melegítsünk olajat, és közepes lángon süssük szép ropogósra.


Kategória: Húsételek receptjei


Az ez kínai-max konyhájából elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook