Meggyes pite 1. recept
120 perc
A Meggyes pite 1. hozzávalói:
Tészta:
120 gr liszt
70 gr vaj
40gr porcukor
1 c héja reszelve
1 tojás
pár ek víz
Töltelék:
300 gr meggy magozva
1 tk fahéj
5-6 ek búzadara
3 ek cukor
A Meggyes pite 1. elkészítési módja:
A tészta alapanyagát összegyúrom, a víz nélkül.Ha nem elég lágy a tészta csak akkor teszek hozzá.aztán 1 órára hűtőbe teszem. Addig a tölteléket elkészítem. Majd 1 óramolva a tésztát 2 részre vágom,és kinyújtom.Az egyik lessz az alja a másik a teteja. Ne legyen túl vastag.Keresek egy olyan tepsit vagy pitesütőformát, aminek a széléig ki tudpm húzni az alsó tésztát, ráteszem a tölteléket, majd a tetejét is ráteszem.A széleit összahjtogatom,és megszúrkodom a tetejét villával. 160 fokon 45-50 perc alatt készre sütöm. Porcukrozom és tálalaom.
A vizet csak akkor teszük vele, ha nem elég lágy a tészta.
A tölteléknél először a fahéj felét tegyük a meggybe, mert elég intenzív az íze.Inkább kóstoljuk meg, és döntsük el, kell-e még.
A tészta nem lessz az az igazán barna.Mint a linzer.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: d0b7178f40, 2010. febr. 19. 07:19
A meggyes pite 1. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.