Habos-almás "pite" recept


Tészta:
15dkg margarin
30dkg liszt
3/4 sütőpor
10dkg porcukor
3 tojás sárgája
szükség szerint 1-2 ek. víz
ízlés szerint reszelt citrom héj
Töltelék:
10 db alma reszelve
2.5 dl kristálycukor
1 ek. fahéj
1 ek.búzadara
Hab:
Tojások fehérje
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
A Habos-almás "pite" elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból homogén tésztát gyúrok. Egyenletesen tepsibe simítom. A reszelt almát levétől jól lecsepegtetem, hozzáadom a cukrot,búzadarát,és fahéjat. Rásimítom a tésztára,és nem túl magas hőmérsékleten átsütöm.Kb:25 percig. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verem a cukrokkal,és a megsült süti tetejére kenem. Visszatolom a sütőbe,amit ekkor már ki is lehet kapcsolni.
Hűlés után vizezett pengéjű késsel szeletelem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: e5520fee56, 2011. szept. 19. 07:53
A habos-almás "pite" elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.