Őszibarack mediterrán ízekkel recept



Őszibarack(4-5 db)
5 dkg jó minőségű kókuszreszelék
3-4 ek. méz
marék mazsola
1 ek.tört mandula
egy picike őrölt fahéj
Ízlés szerint tejszínhab(így kevésbé zsírszegény)
Az Őszibarack mediterrán ízekkel elkészítési módja:
A barackot tisztítás után negyedeljük-vagy ízlés/lehetőség szerint apróra vágjuk egy mélyebb tálba. Megcsorgatni mézzel, megszórni kókuszreszelékkel, hozzá a mazsola,mandula pici fahéj. Legalább 1 órát hűteni,azért is,hogy a kókusz és a mazsola puhább legyen.
Azért készítettem,mert a vásárolt őszibarack "ízetlen"volt,gondoltam feldobom kissé:-)
A jó minőségű kókusz még tartalmaz némi olajat,mert a nagyon száraz,silány minőségű fojtós lehet.
Ha van otthon ananász befőtt,(nem sok,mert elnyomja a barack és a kókusz ízét) vagy kandírozott cseresznye,azt is el tudom hozzá képzelni.
Bulira kókuszlikőrrel behűteni:-)
A tejszínhab csak "hab a rortán"
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: e5520fee56, 2011. júl. 27. 10:39
Az Őszibarack mediterrán ízekkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.