Almás-krémes maradék péksüteményből recept
Az Almás-krémes maradék péksüteményből hozzávalói:Maradék péksütemény,ami 2 rétegben rakható el abban a tepsiben,melyben sütni szeretnéd.
(Szórt mákos copf,fonott kalács,kifli,molnárka stb...)
Hámozott alma szeletelve-tetszés szerint.
(reszelve több a leve)
l L tej
2db tojás sárgája
Krém:1 cs vaníliás puding
2 ek. liszt
1 tojás sárgája
4 ek.kristály cukor
20dkg Rama
15dkg cukor
Cukor-attól függ,mennyire édes az"alaptészta"
Vaníliás cukor
Fahéj és 1-2 ek. Kr.cukor az almára
Az Almás-krémes maradék péksüteményből elkészítési módja:
A pékárut feldaraboljuk újjnyi vastagra,és kirakjuk a tepsi aljára 2 rétegben. A tejet összevegyítjük a 2 tojás sárgájával,cukorral és vaníliás cukorral. Ráöntjük a tepsi tartalmára.Miután felszívódott,rásimítjuk cukros-fahéjas almát. Kissé lenyomkodjuk a tenyerünkkel-majd alufólia alatt sütni kezdjük,míg az alma meg nem párolódik. Közben elkészítünk egy pudingot: 1 cs puding, 2 ek. liszt 0.5l tej 4.ek kr.cukor A ramat elkeverjük a cukorral és a tojás sárgájával. A félig kihűlt pudinghoz keverjük-amit a már kihűlt süteményre kenünk. Hidegre tesszük,vizes késsel szeleteljük. Csokireszelékkel díszíthető.
A kristálycukor kell az almára,
a pudingba nem!!csak a ramahoz adtam,ami a pudinghoz lett keverve.
A tejbe,melyet a pékárura öntesz elhagyható,de pl.kiflinél tettem egy kicsit.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: e5520fee56, 2011. nov. 1. 13:11
Az almás-krémes maradék péksüteményből elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.