Tepsis meggyes (egyensúlytészta) recept

25 dkg Rama
25 dkg porcukor
5 tojás
25 dkg liszt
2 dkg vaniliás cukor
25 dkg meggy v. meggybefőtt
5 dkg durvára vágott dió
A Tepsis meggyes (egyensúlytészta) elkészítési módja:
A Rámát a porcukorral habosra kell keverni, majd egyenként hozzáadni a tojás sárgáját. A lisztet a vaniliáscukorral összekeverni, majd a vajas masszához adni. Kizsírozott, lisztezett tepsibe egynletesen elsimítani a (francia)tésztát, rászórni a meggyet, majd a diót. 200 C-on aranybarnára sütni, majd langyosan szeletelni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: juditéva, 2011. okt. 31. 18:03
A tepsis meggyes (egyensúlytészta) elkészítési módja és hozzávalói.