Marcipántallér recept
A Marcipántallér hozzávalói:krém:
150 gr étcsoki
100 gr babapiskóta
1 cs. vaníliás cukor
kevés porcukor
krém2:
300 gr marcipán
50gr porcukor
30 gr durvára vágott pisztácia
máz:
1500 gr étcsoki
1 ek olaj
pisztácia
A Marcipántallér elkészítési módja:
először a marcipános masszát készítjük el, összegyúrjuk alaposan, és téglalapot formázunk belőle, vékonyra (kb fél centisre) kinyújtjuk. A másik krémhez a babapiskótát összetörjük apróra, a vaníliás cukorral és a kevés porccukorral összekeverjük, és a felolvasztott, forró csokoládét belekeverjük. Gyorsan a marcipános masszára simítjuk. Feltekerjük, mintha piskótatekercset készítenénk. Hűtőben kidermesztjük, majd kb 2 cm vastag szeleteket vágunk belőle. A szeleteket az oldalukra fordítva, mintegy korongként megmártjuk a bevonócsokiban, és a tetejére durvára vágott pisztáciát szórunk.
Nem olcsó, de nagyon finom édesség, és akár ajándéknak, bonbonnak is kiváló :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szasz23X, 2009. dec. 20. 20:37
A marcipántallér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.