Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Marcipántallér recept

Marcipántallér recept

A Marcipántallér hozzávalói:
krém:
150 gr étcsoki
100 gr babapiskóta
1 cs. vaníliás cukor
kevés porcukor
krém2:
300 gr marcipán
50gr porcukor
30 gr durvára vágott pisztácia
máz:
1500 gr étcsoki
1 ek olaj
pisztácia


A Marcipántallér elkészítési módja:
először a marcipános masszát készítjük el, összegyúrjuk alaposan, és téglalapot formázunk belőle, vékonyra (kb fél centisre) kinyújtjuk. A másik krémhez a babapiskótát összetörjük apróra, a vaníliás cukorral és a kevés porccukorral összekeverjük, és a felolvasztott, forró csokoládét belekeverjük. Gyorsan a marcipános masszára simítjuk. Feltekerjük, mintha piskótatekercset készítenénk. Hűtőben kidermesztjük, majd kb 2 cm vastag szeleteket vágunk belőle. A szeleteket az oldalukra fordítva, mintegy korongként megmártjuk a bevonócsokiban, és a tetejére durvára vágott pisztáciát szórunk.

Nem olcsó, de nagyon finom édesség, és akár ajándéknak, bonbonnak is kiváló :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A marcipántallér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook