Kétemelet boldogság recept
A Kétemelet boldogság hozzávalói:50 dkg liszt
15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
2 db tojás
4 ek méz
1 cs sütőpor
kevés tej (az összegyúráshoz, ha szükséges)
pici reszelt gyömbér
Krémhez:
7 dl tej
2 cs vaníliás pudingpor
2 ek liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
Töltelékhez:
2-3 db konzerv barack (vagy 1 cs zselécukor)
0,5 dl rum
2 ek kakaó
1 cs babapiskóta
Mázhoz:
1 tábla étcsokis tortabevonó
A Kétemelet boldogság elkészítési módja:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, ha szükséges, kevés tejet használjunk az összegyúráshoz. A tésztát három részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk. (kb. 40 cm x 20 cm-esre) Erős tűzön, tepsi hátán világosra sütjük. (Vigyázzunk nagyon könnyen megég!) Laponként kb 10 perces sütési idővel számolhatunk. A tejet a pudingporral és a liszttel sűrűre főzzük, és kihűtjük. A vajat kikeverjük a cukorral, majd alaposan hozzákeverjük a kihűlt pépet. Két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másikba a darabolt barackot, vagy zselét. Kevés rumot adunk a krémhez. Az alsó lapot megkenjük a kakaós krém felével, és rárakjuk a rumba áztatott babapiskótát. Rákenjük a maradék kakaós krémet. Rátesszük a második lapot. Erre kenjük a barackos krémet,és befedjük a harmadik lappal. Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót és a tetejére simítjuk. Másnap szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. ápr. 13. 21:34
A kétemelet boldogság elkészítési módja és hozzávalói.