Csavart márványtorta recept
A Csavart márványtorta hozzávalói:Gömbölyű lap
6 tojás
14 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
1 cs. van. cukor
8 dkg darált dió
7 dkg liszt
fél cs. sütőpor
Téglalap alakú piskótához
6 tojás
14 dkg porcukor
14 dkg liszt
Töltelék
4 egész tojás
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
3 dkg kakaópor
A Csavart márványtorta elkészítési módja:
A gömbölyű laphoz a 6 tojássárgát 14 dkg porcukorral, 3 dkg kakaóval, 1 cs. van. cukorral jól kikeverjük. Hozzáadunk 8 dkg darált diót és tovább keverjük. Utána hozzákeverjük a 6 tojásfehérjéből vert habot, a 7 dkg lisztet és a sütőport. Egy nagyobb margarinozott, kilisztezett tortaformában megsütjük, ha kihűlt félbevágjuk, és mindkét felét megkenjük a töltelékkel. A téglalap alakú piskótához a 6 tojássárgát a 14 dkg porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a 6 tojásfehérje felvert habját és 14 dkg lisztet. Margarinozott, kilisztezett nagy gáztepsiben sütjük, (ne szárítsuk ki, mert nem lehet csavarni). A töltelékhez a 4 egész tojást 20 dkg porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük. Utána tovább keverjük, de nem gőz fölött, amíg kihűl. 25 dkg margarint 3 dkg kakaóval kikeverünk, ehhez adjuk a sárga, habos krémet. A megkent téglalap alakú tésztát 2-3 cm.-es csíkokra vágjuk, és a gömbölyű tortalapba tekerjük. A közepénél kezdjük felcsavarni és a széléig így haladunk, ha kész a másik gömbölyű lapot ráborítjuk. Tetejére citrommáz vagy csokimáz kerül. Én csokimázat szoktam rátenni. A krémet úgy kell elosztani, hogy a gömbölyű tortalap alsó és felső részére, a téglalap alakúra, amit felcsíkozunk, és az oldalára is jusson. Nem kell nagyon vastagon kenni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. ápr. 11. 13:51
A csavart márványtorta elkészítési módja és hozzávalói.