Faszénen sült alma recept
A Faszénen sült alma hozzávalói:4 alma,
4 evőkanál dióbél,
2 evőkanál mandula,
2 evőkanál cukor,
1 evőkanál triple sec,
2 evőkanál vaj,
8 gombóc karamellfagylalt,
tejszínhab
A Faszénen sült alma elkészítési módja:
Az almát megmossuk, a magházát kiszedjük, és mélyedést vájunk a közepébe. Az almát középen 1-2 mm mélyen körbevágjuk, hogy grillezés közben ne tudjon berepedni a héja. A töltelékhez a diót durvára vágjuk, a héjától megtisztított mandulát ledaráljuk, és összekeverjük a cukorral. Hozzáöntjük a triple sec-et, és a keveréket a magház üregébe nyomkodjuk. Úgy adagoljuk, hogy maradjon töltelék az almák tetejére is. Az alufóliát duplán vesszük, és négyzet alakúra hajtogatjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, belecsomagoljuk az almát, és a tetejét jól összezárjuk, hogy ne maradjon sehol sem nyílás. A fóliába csomagolt almákat faszénparázs fölé sorakoztatjuk, és fél óra alatt puhára grillezzük. Tányérokra tesszük, és óvatosan kinyitjuk a fóliát, nehogy a gőz megégesse a kezünket. Amikor a fóliát eltávolítottuk, az alma mellé 2-2 gombóc karamellfa-gyit adunk. Tetejüket tejszínhabbal díszítjük.
Körtét, őszibarackot is grillezhetünk ezzel a módszerrel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. ápr. 11. 09:41
A faszénen sült alma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.