Mézes almatorta recept
A Mézes almatorta hozzávalói:A tésztához:
250gr liszt
150gr margarin
36gr cukor
2-3ek.hideg víz
csipet só
A töltelékhez
750gr hámozott alma
1db citrom
1tk.őrölt fahéj
2ek.méz
1ek.étkezési keményítő
3ek.sárgabaracklekvár
A Mézes almatorta elkészítési módja:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát apróbb kockákra vágjuk,feltesszük egy lábasban megpárolódni a mézzel,belefacsarjuk a citrom levét,hozzáadjuk a reszelt héját,az őrölt fahéjat. Amikor kihűlt,hozzákeverjük az étkezési keményítőt. A tortaformát kibéleljük sütőzsírpapírral,a tészta kétharmadát kinyújtjuk és úgy helyezzük bele a formába,hogy a forma tetejéig érjen a tészta. Beleöntjük a kihűlt almát és a tetejét befedjük a maradék tésztával,izlés szerint díszíthetjük. A fedő tésztalap közepét szurkáljuk meg vagy nyílást hagyjunk,hogy a gőz sütés közben távozhasson. A megsült torta tetejét még forrón,a lekvárral lekenjük. A formában hűtjük ki,ha kihűlt,levehetjük a kapcsos részt. Nagyon finom,omlós,szaftos és üdítően savanykás.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2011. ápr. 10. 17:51
A mézes almatorta elkészítési módja és hozzávalói.