Nyuszifészek torta recept
A Nyuszifészek torta hozzávalói:Piskótához:
6 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
pár csepp citromlé
1 késhegynyi szódabikarbóna
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
7 dl tej
10 dkg porcukor
15 dkg margarin
Díszítéshez:
kókuszreszelék
mandulaaroma
csokimázas drazsé, marcipán nyuszi...
A Nyuszifészek torta elkészítési módja:
A piskótát a szokásos módon megsütjük. Igény és létszámtól függően lehet magasabb kerek, tölthető; vagy lapos, a krémet csak a tetejére kenve. A krémhez sűrű pudingot készítünk, majd ha kihűlt, habosra keverjük a margarinnal és a porcukorral. Ha töltjük a piskótát, arra figyeljünk oda, hogy a tetejére is kerüljön egy vékony rétegben a krémből. A tortánkat beszórjuk a zöld kókuszreszelékkel, majd kedvünk szerint díszítjük. A díszítéshez a kókuszreszeléket a mandulaaromával összekeverjük, ettől lesz zöld színű, mintha fű lenne. Fontos, hogy az aromát szinte cseppenként adagoljuk, mert így állíthatjuk be a szín intenzitását. :)
Igazi húsvéti süti, egyszerű és nagyon dekoratív.Kép az adatlapomon.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: zani, 2011. ápr. 10. 14:38
A nyuszifészek torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.