Mandulás csokoládéhab recept
A Mandulás csokoládéhab hozzávalói:3 dl tejszín,
10 dkg étcsokoládé,
2 dkg kakaópor,
3 g zselatin.
A marcipánhoz:
3 dl tejszín,
10 dkg marcipán,
3 cl amaretto likőr,
2 g zselatin
A Mandulás csokoládéhab elkészítési módja:
A zselatint beáztatjuk 0,5 dl vízbe, és állni hagyjuk. Az étcsokoládét vízgőzön felolvasztjuk, belekeverjük a kakaóport és a zselatint. Először kevés tejszínhabbal elkeverjük, végül a több habbal készre keverjük. A marcipánt a likőrrel és egy kis tejszínnel tűzön egyneművé keverjük, és az előre beáztatott zselatint belekeverjük, majd szobahőmérsékletre hűtjük, és a felvert tejszínhabbal lazítjuk. Mielőtt megszilárdulna a krém, poharakba töltjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. ápr. 10. 08:46
A mandulás csokoládéhab elkészítési módja és hozzávalói.