Pingui szelet recept
A Pingui szelet hozzávalói:Piskótához:
6 tojás
15 dkg cukor
3 evőkanál víz
16 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 sütőpor
Rátéthez:
3 dl tej
5 dl tejszín
10 gr. zselatin
Mázhoz:
10 dkg ráma
1,5 dl tej
35 dkg étcsokoládé
A Pingui szelet elkészítési módja:
A megsült piskótát kihűtve kettévágjuk. a zselatint 1,2 dl tejben felmelegítjük. A mázhoz a hozzávalókat lassan melegítjük, amíg nem kezd sűrűsödni. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet, s még néhány percig keverjük. Az egyik piskótát tepsibe tesszük, rákenjük a krém felét, ráöntjük a csokimáz harmadát, arra a krém másik felét, majd rá a piskótát. Tetejére a csokimáz maradéka kerül. Hűtőben dermesztjük.
Ebben a sorrendben kell csinálni, és akkor nagyon hamar meglesz a süti. Másnap éles késsel lehet szeletelni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 7ac3ef7d1d, 2008. nov. 6. 16:55
A pingui szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.