Szőlős túrótorta - én változatom recept
A Szőlős túrótorta - én változatom hozzávalói:1 evőkanál zselatin;
fél csomag mazsola;
citromlé;
5-7 evőkanál cukor;
2 dl tejszín;
50 dkg túró;
1 vékony piskótatortalap;
2 fürt szőlő (fehér);
1 csomag színtelen tortazselé;
2 evőkanál cukor
A Szőlős túrótorta - én változatom elkészítési módja:
A töltelékhez a túrót és a tejszínt jól kikeverjük, 5-7 evőkanál cukorral, citromlével, és a megmosott mazsolával ízesítjük. A zselatint kb. másfél dl forró vízben feloldjuk, és amikor langyosra hűlt, a túróhoz keverjük. A csatos tortaformába helyezett tortalapra öntjük a túrókrémet, elsimítjuk, és hűtőszekrényben megdermesztjük. Utána megrakjuk megmosott, leszárított szőlőszemekkel. A tortazselét összekeverjük 2 evőkanál cukorral, apránként 2 dl vízet adunk hozzá, és felforraljuk. Miután kissé lehűlt, a torta tetejére öntjük. Visszatesszük a hűtőbe, hogy a zselé megszilárduljon.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: picurka13, 2008. nov. 5. 22:19
A szőlős túrótorta - én változatom elkészítési módja és hozzávalói.