Kuksi túrós batyuja recept
70 perc
A Kuksi túrós batyuja hozzávalói:
50 dkg liszt, 3 tojássárgája, 5 dkg vaj, 5 dkg cukor, 2 dkg élesztő, só, 3,5 dl tej.
50 dkg túrót / áttörve szitán, hogy ne legyen darabos 2 tojássárga,5 ek.cukor, 1 citrom héja,mazsola,tojások felvert habja
A Kuksi túrós batyuja elkészítési módja:
A túrós batyu is az a fajta, amit könnyű elkészíteni és egy kiadós leveshez nagyon jó másodiknak, vagy csak úgy ennék valamit.. címszóval. Szokásos módon kelt tésztát készítünk, langyos tej, pici cukor, élesztő összekeverve és felfuttatva, majd a többi hozzávalóval összekeverni és jól kidolgozni, keleszteni. Míg kel a tészta addig elkészítem a túrót. 50 dkg túrót / áttörve szitán, hogy ne legyen darabos / összedolgozunk 2 tojássárgájával, kettő kanál tejföllel, cukorral / ez attól függ ki mennyire, szereti édesen, én 5 evőkanállal teszek bele / vaníliával, reszelt citromhéjjal, mazsolával és végül a tojások felvert habjával. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kisodorjuk vékonyra, négyszögeket vágunk belőle. A négyszögek közepére tesszük a kész túrót, ráhajtjuk a négy sarkát, vajazott tepsibe tesszük, olvasztott vajjal megkenjük, hagyjuk egy kicsit kelni és forró / 200 fokos / sütőben készre sütjük.
Jó munkát, majd jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 5bastya, 2008. nov. 5. 21:04
A kuksi túrós batyuja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.