Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fahéjas csillagocskák recept

Fahéjas csillagocskák recept

A Fahéjas csillagocskák hozzávalói:
5 dkg darált mogyoró
20 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 tk őrölt fahéj


A Fahéjas csillagocskák elkészítési módja:
A darált mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk. A lisztet összedolgozzuk a margarinnal, 5 dkg porcukorral, 1 tk fahéjjal, a mogyoróval és egy csipet sóval. Cipóvá gyúrjuk és szobahőmérsékleten 15 percig pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk és csillagokat szaggatunk belőle. 10 perig sütjük. A mázhoz sűrű, sima masszává keverjük a maradék porcukrot a maradék fahéjjal és 3 evőkanál vízzel. A csillagokat vékonyan megkenjük a mázzal és hagyjuk megszáradni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fahéjas csillagocskák elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook