Sárgadinnyés túrótorta recept
A Sárgadinnyés túrótorta hozzávalói:- 10 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- néhány csepp rumaroma
- 2 tojás
- 12 dkg liszt
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 kávéskanál sütőpor
5 evőkanál tej
A tetejére:
- 6 lap zselatin
- 1 sárgadinnye
- 4 dl tejszín
- 10 dkg cukor
- 1 citrom leve
- 25 dkg tehéntúró
- 1 csomag tortazselé
A Sárgadinnyés túrótorta elkészítési módja:
A vajat a kétféle cukorral meg a rumaromával habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, összedolgozzuk a kókuszreszelékkel, a sütőporral, a liszttel és a tejjel. Margarinnal kikent , zsemlemorzsával meghintett 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük. A tortalapot a formából kivéve hűtjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A sárgadinnyének egyharmadát pürésítjük. Hozzáadjuk az 5 dkg cukrot, majd belevegyítjük a citromlevet, a túrót és az alacsony hőfokon feloldott zselatint. Hűvös helyre állítjuk. A kemény habbá vert tejszínt a kréme keverjük. a tortalap köré karimát pattintunk. A dinnyekrémet a tésztára simítjuk és 2 órára a hűtőbe tesszük. A maradék dinnye húsából kis szeleteket vágunk, amit a torta tetejére teszünk. Lábasban a zseléport a maradék cukorral összekeverjük. Apránként hozzáöntünk 2,5 dl vizet, és kevergetve felforraljuk. 1 percig hűlni hagyjuk, és a dinnyékre öntjük, majd a tortát kb. 2 órára ismét hűtőbe tesszük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 7ac3ef7d1d, 2009. júl. 31. 14:08
A sárgadinnyés túrótorta elkészítési módja és hozzávalói.