Kapros- juhtúrós nokedli recept
A Kapros- juhtúrós nokedli hozzávalói:3 db tojás
10 dkg juhtúró
1 evőkanál só
fél csokor kapor
30 dkg liszt
1 evőkanál vaj
A Kapros- juhtúrós nokedli elkészítési módja:
A felvert tojásokhoz krumplinyomón áttörjük a juhtúrót, a sót, az egészen finomra vágott kaprot, majd simára dolgozzuk a liszttel, és kevés vízzel szokásos sűrűségűre galuskatésztát készítünk. Lobogó sós vízben a nokedli szaggató segítségével kiszaggatva kifőzzük, leszűrjük, és vajon átforrósítjuk. köretként vagy főételekhez tálaljuk.
Sajttal megszórva még istenibb!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 7ac3ef7d1d, 2009. jún. 16. 13:57
A kapros- juhtúrós nokedli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.