Mogyorós sajtgolyó recept
A Mogyorós sajtgolyó hozzávalói:10 dkg márványsajt
10 dkg juhtúró
3 evőkanálnyi sör
darált mogyoró
őrölt fehérbors
só
A Mogyorós sajtgolyó elkészítési módja:
A lereszelt sajtot dolgozd össze a túróval és a sörrel, s keverj hozzá annyi (1-2 kanálnyi) mogyorót, hogy még könnyen formázható masszát kapj. Borsozd meg, s - ha még kell - sózd is. A masszából (nedves kézzel) formázz kis golyókat, azokat forgasd bele a mogyoró-darálékba, s mindegyikbe szúrj egy fogpiszkálót, vagy egy fél szál ropit. A golyókat tálalás előtt tedd jégszekrénybe, hogy jól megdermedjenek.A lereszelt sajtot dolgozd össze a túróval és a sörrel, s keverj hozzá annyi (1-2 kanálnyi) mogyorót, hogy még könnyen formázható masszát kapj. Borsozd meg, s - ha még kell - sózd is. A masszából (nedves kézzel) formázz kis golyókat, azokat forgasd bele a mogyoró-darálékba, s mindegyikbe szúrj egy fogpiszkálót, vagy egy fél szál ropit. A golyókat tálalás előtt tedd jégszekrénybe, hogy jól megdermedjenek.
jo étvágyat
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: shold, 2007. szept. 11. 12:08
A mogyorós sajtgolyó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.