Borissza piskóta recept
30 perc
A Borissza piskóta hozzávalói:
Hozzávalók (4 személyre):
* 40 dkg babapiskóta
* 3,5 dl száraz fehérbor
* 10 dkg mazsola
* 5 dkg aszalt szilva vagy füge
* 7 dkg durvára vágott dió
* 4 tojás
* 6 evőkanál porcukor
* 2 citrom leve és lereszelt héja
A Borissza piskóta elkészítési módja:
A babapiskótát kis darabkákra tördeljük, mély tálba szórjuk. Meglocsoljuk 2 dl borral, megszórjuk a mazsolával, az összedarabolt aszalt gyümölccsel és dióval. A tojásokat egy tűzálló, fém keverőtálban simára keverjük a porcukorral, a citromok kifacsart levével és lereszelt héjával ízesítjük. Vízgőz fölé állítjuk, rátöltjük a maradék 1,5 dl bort, s a gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Még forrón a gyümölcsös piskótákra öntjük és másnapig hideg helyen tartjuk. Egy nagyobb kanállal fagyis kelyhekbe szaggatjuk, a tetejét pedig „becsíkozzuk” olvasztott csokival. Tejszínhabbal kínáljuk.
jo étvágyat
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: shold, 2007. szept. 1. 12:06
A borissza piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.