Habos lekváros fánk recept
A Habos lekváros fánk hozzávalói:25 dkg liszt
3 dkg porcukor
3 dkg vaj
1 darab tojássárgája
1 dkg élesztő
1 dl tej
1 darab citrom (reszelt héja)
1 tasak vaníliáscukor
3 cl rum
1 csipet só
olaj, a sütéshez
2,5 dl tejszín
10 dkg áfonyalekvár
A Habos lekváros fánk elkészítési módja:
Az élesztőt kevés cukorral futtassuk fel a tejben, majd öntsük a többi hozzávalóval együtt a liszthez, és jól dagasszuk be. Figyeljünk arra, hogy a hozzávalók is langyosak legyenek, és kelni is langos helyen hagyjuk, akkor lesz igazán könnyű a fánk. Takarjuk le konyharuhával, és pihentessük, míg szépen megkel. Borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk ujjnyi vastagra, szúrjuk tetszőleges nagyságúra, majd ismét letakarva pihentessük újra. Közepesen forró, bő olajban kezdjük a sütést, először a felső felét téve az olajba, fedő alatt, majd megfordítva már fedő nélkül a másik oldalát is. Verjük habbá a tejszínt, és óvatosan dolgozzuk össze a lekvárral. Ezzel a finomsággal kínáljuk a fánkot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2007. szept. 1. 10:56
A habos lekváros fánk elkészítési módja és hozzávalói.