Ünnepi habos bajorkrémtorta recept
50 perc
Az Ünnepi habos bajorkrémtorta hozzávalói:
1 kerek ,vékonyabb piskóta:
3 tojás
6 dkg liszt
9 dkg porcukor
késhegynyi sütőpor
Krém:
8 dkg mazsola
10 dkg cukrozott narancshéj
1 dl rum
15 g zselatin
3 tojássárgája
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 cs. vaníliacukor
3 dl tej
4 dl tejszín keményre vert habja
Tetejére:
4 dl tejszín kemény habja
2 cs. vaníliáscukor
2 cs. habfixáló
16 db mazsola
Az Ünnepi habos bajorkrémtorta elkészítési módja:
Pikóta: a tojás fehérjéit felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a sárgáit, és a sütőporos, szitált lisztet.Kisütjük tortapapíron. Krém: A rumba áztatjuk a mazsolát, és a felaprózott narancshéjat. Zselatint kevés vízben elkeverjük,lassú tűzön feloldjuk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, citromhéjjal. Hozzáadjuk a vaníliával felforralt tejet, s lassú tűzön besűrítjük.(vagy gőz felett) Lehúzzuk a tűzről ,belekeverjük a feloldott zselatint,kihűtjük. A tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön. Belekeverjük a mazsolát, és a narancshéj darabkákat. A kapcsos tortaformát körbebéleljük alufóliával (vagy sütőpapírral), beleteszzük a piskótát. Belesímítjuk a krémet, 12 órán át dermesztjük. Tetejére a vaníliás cukorral felvert, s habfixálóval megerősített tejszínhabot csillagcsőrös nyomózsákkal visszük fel, szépen dekorálva. Körbe rózsákat nyomunk rá, mindegyikbe egy szem mazsolát illesztünk. Közepébe kis levélke citromfüvet teszünk, s narancshéjjal is díszítjük.
Nagyon finom, könnyű, mutatós sütemény, vendégvárásra kiváló.
Egyszerű megcsinálni.
Használhatjuk a "Hulala" nevű növényi habot is, jól tartja az állagát, s könnyű vele dolgozni-ebbe nem kell a habfixáló,sem a zselatin.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. dec. 6. 20:28
Az Ünnepi habos bajorkrémtorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.