Almapuding recept
Az Almapuding hozzávalói:
40 dkg reszelt alma
3 dkg margarin
izlés szerint cukor( cukorbetegek:Polisweet)
fahéj
szegfűszeg
1.5 zsemle
3 dkg búzadara
4 tojásfehérje
Az Almapuding elkészítési módja:
Az almát megpároljuk,még melegen belekeverjük a margarint,fahéjat,szegfűszeget,cukrot(v.édesítőszert). A zsemlét beáztatjuk,kinyomkodjuk,áttörjük. Elvegyítjük az almával,a búzadarával. Legvégén a tojásfehérjék kemény habját adjuk óvatosan, hogy ne törjön. Kivajazott tűzálló tálba tesszük,és gőzben főzzük. 15 db lesz belőle. Az adagot duplázva is lehet,ilyenkor kb.1 óra kell a főzéshez.
Amikor más sütiknél tojásfehérje marad meg, mélyhűtőbe teszem, s ilyenkor jól fel lehet használni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. dec. 2. 18:15
Az almapuding elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.