Almapuding recept


Az Almapuding hozzávalói:
40 dkg reszelt alma
3 dkg margarin
izlés szerint cukor( cukorbetegek:Polisweet)
fahéj
szegfűszeg
1.5 zsemle
3 dkg búzadara
4 tojásfehérje


Az Almapuding elkészítési módja:
Az almát megpároljuk,még melegen belekeverjük a margarint,fahéjat,szegfűszeget,cukrot(v.édesítőszert). A zsemlét beáztatjuk,kinyomkodjuk,áttörjük. Elvegyítjük az almával,a búzadarával. Legvégén a tojásfehérjék kemény habját adjuk óvatosan, hogy ne törjön. Kivajazott tűzálló tálba tesszük,és gőzben főzzük. 15 db lesz belőle. Az adagot duplázva is lehet,ilyenkor kb.1 óra kell a főzéshez.

Amikor más sütiknél tojásfehérje marad meg, mélyhűtőbe teszem, s ilyenkor jól fel lehet használni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almapuding elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook