Kakaós buborék - kelt tésztából recept
A Kakaós buborék - kelt tésztából hozzávalói:50 dkg liszt
só
langyos tej/ vagy víz
3 dkg élesztő
pici cukor
A Kakaós buborék - kelt tésztából elkészítési módja:
A sózott, szitált liszthez adjuk a pici cukorral elkevert, 1dl langyos tejben(vagy vízben) felfuttatott élesztőt. További tej vagy víz hozzáadásával galuska keménységű tésztát készítünk. Langyos helyen letakarva 1 órán át kelesztjük. Forró olajba kis kanállal halmocskákat dobunk,pirosra sütjük. Kakaóval elkevert porcukorba hempergetjük. 6 személyre elegendő.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. dec. 1. 23:28
A kakaós buborék - kelt tésztából elkészítési módja és hozzávalói.