Töltött sertéskaraj recept
40 perc
A Töltött sertéskaraj hozzávalói:
1 kg csontozott sertéskaraj,
50 dkg tehéntúró vagy juhtúró,
20 dkg Trapista sajt,
20 dkg füstölt sonka,
1 doboz gomba
őrölt fehérbors
A Töltött sertéskaraj elkészítési módja:
A karajszeleteket úgy készítem, hogy 2 karajnyi húst bevágok, de nem vágom el teljesen, mintha zsebes hús lenne. A húst kiverem és enyhén sózom. A tölteléknek a túrót összekeverem az apró kockára vágott sonkával, gombával, sajttal. Izesítem a fehérborssal.A hússzeleteket megtöltöm feltekerem, és planírozom, mint a rántott húst. Bő forró olajban kisütöm. Tálaláskor a tányérra ferdén kettészelve teszem,rá kis halom reszelt sajt kerül. Krumplipüré, párolt rízs, sült burgonya lehet a köret.
Sertéscombból is kipróbáltam, egész vékonyra kell vágni a combból a szeleteket, hogy jól átsüljön.
Nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Nóra*, 2007. febr. 16. 12:17
A töltött sertéskaraj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.