Csirkemell szeletek kapros-joghurtos salátával recept
A Csirkemell szeletek kapros-joghurtos salátával hozzávalói:4 db csirkemell filé, Csirke grillfűszerkeverék
4 db paradicsom, l db kígyóuborka,
1 fejessaláta, 4 db zöldpaprika
4 db retek 2 db sárgarépa
szezámmag, 2 pohár joghurt, ízlés szerint kapor
bors, olaj,ha lehet olíva, só
toast kenyér
A Csirkemell szeletek kapros-joghurtos salátával elkészítési módja:
A csirekemllfilét szeletekre vágjuk, grillfűszerkeverékket olajban elkeverjük és a húst bekenjük. Jénai tálban egymás mellé fektetjük, érleljük, majd olajban kisütjük. A salátához a zöldégeket tisztítjuk, felszeleteljük: paradicsom - uborka - retek - paprika kockára vágva, sárgarépa csíkokra, salátát tépkedjük. A szezámmagot megpirítjuk szárazon, majd a szeletelt zöldségekre öntjük.Az olíva olajat kb. 1/2- 1 dl só, joghurt, kapor/por/, bors, esetleg 1/2 dl narancslé összekeverjük és az öntetet a salátára öntjük. Összekeverjük. Tányérra halmozunk egy adag salátát, rátesszük a húst és a toast kenyeret. Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Nóra*, 2007. márc. 1. 14:03
A csirkemell szeletek kapros-joghurtos salátával elkészítési módja és hozzávalói.