Gyros saláta recept
A Gyros saláta hozzávalói:2 db filézett csirkemell,
50 dkg paradicsom,
1 nagyobb kígyóuborka,
20 dkg káposzta,
10 dkg vöröskáposzta,
10 dkg csalamádé,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 ek. olaj,
4 dl natúr joghurt,
4 gerezd fokhagyma,
gyros fűszerkeverék,
só.
A Gyros saláta elkészítési módja:
A felkockázott csirkemelleket bedörzsöljük 4 evőkanálnyi gyros fűszerkeverékkel, majd egy kicsit állni hagyjuk. Közben megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk a zöldségeket. A joghurtot egy csipetnyi sóval és a zúzott fokhagymával ízesítjük. A fűszeres csirkemellkockákat megsózzuk és olajjal kikent teflonserpenyôben megpirítjuk. A hozzávalókat összekeverjük és behűtés után tálaljuk. Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2006. dec. 6. 22:57
A gyros saláta elkészítési módja és hozzávalói.