Juhtúrós pogácsa recept
A Juhtúrós pogácsa hozzávalói:1 dl tej
2 mokkacukor
5 dkg élesztő
60 dkg finomliszt
25 dkg Rama
15 dkg juhtúró
15 dkg tehéntúró
2 tojás sárgája
1 ek só
1 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt a tetejére
liszt a nyujtáshoz
1 tojás a kenéshez
A Juhtúrós pogácsa elkészítési módja:
A tejet meglangyositjuk, a cukrot kevergetve fololdjuk benne, majd az élesztőt belemorzsoljuk. Meleg helyen 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a kétféle túrót, az élesztős tejet, 2 tojás sárgájat, a sót és a tejfölt hozzáadjuk, jól összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, meleg helyen 1 órán át kelni hagyjuk. 1.5 cm vastagra nyújtjuk, tojással a tetejét megkenjük, a reszelt sajttal megszórjuk, kiszaggatjuk. 200 fokon 30 perc alatt kisül.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2006. máj. 7. 23:03
A juhtúrós pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.