Kapros-túrós galuska recept
A Kapros-túrós galuska hozzávalói:25 dkg tehéntúró
10 dkg finomliszt
5 dkg zabpehely
2 tojás
1 dl tej
1-2 dl víz
2 evőkanál olaj
2 csokor kapor
só
3 dkg margarin
és a tetejére 2 dl tejföl (esetleg külön 10 dkg juhtúró és 5 dkg rokfort).
A Kapros-túrós galuska elkészítési módja:
A zabpehelyre ráöntjük a tejet és 15 percre félretesszük. A tojást habosra verjük 1 dl vízzel, hozzáadjuk az áttört tehéntúrót valamint a lisztet. Belecsorgatjuk az olajat, hozzátesszük a megmosott és finomra vágott egyik csokor kaprot, majd a tejes zabpehellyel együtt az egészet alaposan összekeverjük. Szükség szerint annyi vizet töltünk még hozzá, hogy a szokásos sűrűségű galuskamassza legyen belőle. Forrásban lévő bő sós vízben a szokásos módon kiszaggatjuk, és felolvasztott margarinra szűrve összekeverjük. A tejfölben elkeverjük a megmosott és lecsurgatott, finomra metélt másik csokor kaprot, majd ráöntjük a tetejére. (Ha valaki gazdagabban szeretné tálalni, akkor a tejfölben keverjen el 10 dkg-nyi csípős juhtúrót vagy 5 dkg reszelt rokfortot, és a sütőben forrósítsa meg.)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. jún. 4. 18:33
A kapros-túrós galuska elkészítési módja és hozzávalói.