Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós barackos szelet recept

Túrós barackos szelet recept

Elkészítési idő 75 perc

Kalória 289 kcal

A Túrós barackos szelet hozzávalói:
A tésztához:
25 dkg Rama Sütőmargarin
3 evőkanál keserű kakaópor
40 dkg finomliszt Graham-liszt is lehet
15 dkg porcukor

A töltelékhez:
1 db citrom reszelt héja
40 dkg konzerv/friss őszibarack idényben jobb a friss, de más friss gyümölcs pl. szilva, meggy is lehet
5 dkg babapiskóta vagy háztartási keksz
1 kg tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg porcukor
3 db tojás

A tepsi kikenéséhez:
2 dkg Rama Sütőmargarin


A Túrós barackos szelet elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle és a hűtőszekrénybe tartjuk 1-2 órán át.A töltelékhez a tojások sárgáját a kétféle cukorral 4-5 perc alatt habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, a ledarált babapiskótát és a reszelt citromhéjat. A tojásfehérjét kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk.Margarinnal kikenünk egy közepes tepsit, bele-reszeljük (a reszelő durva fokán) az egyik tésztacipót, majd rásimítjuk a töltelék felét. Egy sor fölkockázott vagy apróra vágott barackot kanalazunk rá, amit a maradék töltelékkel befedünk. A másik tésztacipót - az aljához hasonlóan - a tetejére reszeljük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 35-40 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós barackos szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook