Szlovén piskótatekercs recept
A Szlovén piskótatekercs hozzávalói:Piskótához:
5 tojássárgája
5 tojásfehérje
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
16 dkg Rama sütőmargarin
14 dkg darált dió
4 evőkanál szilvalekvár
1 evőkanál csokoládé
1 evőkanál rum
reszelt citromhéj
cukor ízlés szerint
A Szlovén piskótatekercs elkészítési módja:
A tojássárgájákat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, valamint a keményre vert tojásfehérjéket. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral és/vagy vékonyan megkenjük margarinnal. Kb. 1 cm vastag rétegben beleöntjük a piskótamasszát, majd 170 C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A megsült piskótát tekerccsé göngyöljük. Amikor kihűlt, kigöngyöljük, megtöltjük a töltelékkel, majd ismét összetekerjük, és egy kis időre betesszük a hűtőszekrénybe. A töltelékhez az olvasztott margarinban kissé megpirítjuk a darált diót és beletesszük a lekvárt, a reszelt citromhéjat, a rumot és a csokoládét. Alaposan összekeverjük és megtöltjük vele a piskótát.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: alyce, 2008. ápr. 17. 10:45
A szlovén piskótatekercs elkészítési módja és hozzávalói.