Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szlovén piskótatekercs recept

Szlovén piskótatekercs recept

A Szlovén piskótatekercs hozzávalói:
Piskótához:
5 tojássárgája
5 tojásfehérje
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor

Töltelékhez:
16 dkg Rama sütőmargarin
14 dkg darált dió
4 evőkanál szilvalekvár
1 evőkanál csokoládé
1 evőkanál rum
reszelt citromhéj
cukor ízlés szerint


A Szlovén piskótatekercs elkészítési módja:
A tojássárgájákat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, valamint a keményre vert tojásfehérjéket. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral és/vagy vékonyan megkenjük margarinnal. Kb. 1 cm vastag rétegben beleöntjük a piskótamasszát, majd 170 C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A megsült piskótát tekerccsé göngyöljük. Amikor kihűlt, kigöngyöljük, megtöltjük a töltelékkel, majd ismét összetekerjük, és egy kis időre betesszük a hűtőszekrénybe. A töltelékhez az olvasztott margarinban kissé megpirítjuk a darált diót és beletesszük a lekvárt, a reszelt citromhéjat, a rumot és a csokoládét. Alaposan összekeverjük és megtöltjük vele a piskótát.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szlovén piskótatekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook