Krémes meggyes diabetikus finomság recept
A Krémes meggyes diabetikus finomság hozzávalói:A piskótához:
6 tojás
6 evőkanál glukonon édesítőszer
7 evőkanál víz
8 evőkanál barna liszt
1 csomag sütőpor
4 evőkanál kakaópor
A krémhez:
6 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
4 tojássárgája
6 evőkanál glukonon édesítőszer
5 dl cukormentes hulala habtejszín
1 zacskó habfix
Továbbá
1 üveg cukormentes meggybefőtt
15 evőkanál cukormentes meggydzsem
diabetikus csokireszelék
A Krémes meggyes diabetikus finomság elkészítési módja:
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a glukonon édesítőszer belemérjük a vizet, összedolgozzuk, beleszitáljuk a liszt-sütőpor elegyét, beleszórjuk a kakaóport, és alaposan kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a tésztába, vajazott-lisztezett tepsiben közepes hőmérsékleten megsütjük. A tejjel elkeverjük a pudingport, a glukonon édesítőszert 4 tojássárgáját, és sűrű krémet főzünk. Kihűtjük. A tejszínt felverjük a habfixálóval, és beleforgatjuk a krémbe, kivéve 3 evő kanál habot, a díszítéshez. A piskótát félbevágjuk, az egyik lapot tálcára tesszük, megkenjük cukormentes dzsemmel, a krém felével, meggyel szórjuk. Rá a másik lap, megint dzsem-krém-meggy, és tejszínhab, díszíteni. diabetikus csokireszelékkel megszórhatjuk,de nem kötelező.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. júl. 31. 09:56
A krémes meggyes diabetikus finomság elkészítési módja és hozzávalói.