Stefánia vagdalt petrezselymes burgonyával recept
A Stefánia vagdalt petrezselymes burgonyával hozzávalói:6 kemény tojás
50 dkg sertéscomb
20 dkg fehér kenyér
2 tojás
zsemlemorzsa
1 evőkanál fűszerpaprika
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál csipőspaprika
olaj
só
petrezselymes burgonya
A Stefánia vagdalt petrezselymes burgonyával elkészítési módja:
6 tojást keményre főzünk. Az olajban finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát pirítunk, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a paprikát és a csípős paprikát. A húst kétszer ledaráljuk, másodjára vele daráljuk a vízbe áztatott kicsavart kenyeret is. Hozzákeverjük a pirított fűszeres hagymát, a 2 tojást, sózzuk, majd a zsemlemorzsával kellő sűrűségűre gyúrjuk. A sütőformát kivajazzuk, morzsával megszórjuk, és félig megtöltjük a húspéppel. Belehelyezzük a kemény tojásokat, majd a húsmassza másik felével lezárjuk a formát. 160 fokos sütőben átsütjük. Szeletelés előtt legalább 20 percig várjunk, így könnyebb vágni. Köretként a petrezselymes főtt burgonya a legfinomabb mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. ápr. 8. 08:30
A stefánia vagdalt petrezselymes burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.