Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Zöldfűszeres tengeri hal recept

Zöldfűszeres tengeri hal recept

A Zöldfűszeres tengeri hal hozzávalói:
4 szelet lazacfilé,
3 evőkanál vaj,
2 hagyma,
1 cikk fokhagyma,
1 csokor kapor,
1 csokor petrezselyem,
1 citrom,
4 kanál zsemlemorzsa,
őrölt szerecsendió,
só,
bors


A Zöldfűszeres tengeri hal elkészítési módja:
A kaprot, a petrezselymet lecsipkedjük a száráról, megmossuk és apróra vágjuk. A citrom héját alaposan ledörzsöljük, megmossuk, a héját lereszeljük. Hozzáadjuk a zöld-fűszerekhez. Teszünk bele vajat, zsemlemorzsát, és sóval, borssal ízesítjük. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és nagyon apróra vágjuk, az áttört fokhagymával együtt megdinszteljük, majd az őrölt szerecsendióval együtt belekeverjük a zöld-fűszeres masszába. Egy tűzálló tálat kivajazunk, belehelyezzük az enyhén besózott lazacszeleteket, és bekenjük a halakat a zöld-fűszeres keverékkel. 200º C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha elkészült, minden tányérra 1-1 szelet fűszeres halat helyezünk, a tetejét citromkarikákkal díszítjük, és tepsiben sült burgonyát kínálunk mellé.

Nemcsak lazacfiléből, hanem más fagyasztott tengeri halakból is elkészíthetjük.


Kategória: Halas ételek receptjei


A zöldfűszeres tengeri hal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook