Zöldfűszeres tengeri hal recept
A Zöldfűszeres tengeri hal hozzávalói:4 szelet lazacfilé,
3 evőkanál vaj,
2 hagyma,
1 cikk fokhagyma,
1 csokor kapor,
1 csokor petrezselyem,
1 citrom,
4 kanál zsemlemorzsa,
őrölt szerecsendió,
só,
bors
A Zöldfűszeres tengeri hal elkészítési módja:
A kaprot, a petrezselymet lecsipkedjük a száráról, megmossuk és apróra vágjuk. A citrom héját alaposan ledörzsöljük, megmossuk, a héját lereszeljük. Hozzáadjuk a zöld-fűszerekhez. Teszünk bele vajat, zsemlemorzsát, és sóval, borssal ízesítjük. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és nagyon apróra vágjuk, az áttört fokhagymával együtt megdinszteljük, majd az őrölt szerecsendióval együtt belekeverjük a zöld-fűszeres masszába. Egy tűzálló tálat kivajazunk, belehelyezzük az enyhén besózott lazacszeleteket, és bekenjük a halakat a zöld-fűszeres keverékkel. 200º C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Ha elkészült, minden tányérra 1-1 szelet fűszeres halat helyezünk, a tetejét citromkarikákkal díszítjük, és tepsiben sült burgonyát kínálunk mellé.
Nemcsak lazacfiléből, hanem más fagyasztott tengeri halakból is elkészíthetjük.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. ápr. 5. 07:15
A zöldfűszeres tengeri hal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.