Rák tojásmártásban recept
A Rák tojásmártásban hozzávalói:Személyenként 4-6 db rák húsa,
petrezselyem,
só,
6 deka vaj,
3 deka liszt,
2 deci tej,
3 tojássárgája,
fél deci tejszín,
szerecsendió,
fél citrom leve,
1-2 deci a rák levéből,
kávéskanálnyi köménymag.
A Rák tojásmártásban elkészítési módja:
A megtisztított rákot sós, köménymagos vízben, petrezselymmel megfőzzük és a csontokból kiszedve a következő mártásba tesszük: Felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd feleresztjük tejjel és rák leszürt levéből 1-2 decit adjuk hozzá. Só, szerecsendió, tejszínnel ízesítjük forrás közben. A keveréshez habverőt használjunk. Ha a mártás mézsűrűre forrott, úgy 3 tojás sárgájával keverjük el, majd a tűzről levéve, adjuk hozzá a rák húsát.
Citromlével ízesítve, mély tálban adjuk asztalra.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. márc. 22. 23:46
A rák tojásmártásban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.