Mogyorós csemege recept
A Mogyorós csemege hozzávalói:Tészta hozzávalói:
6 tojás fehérje,
6 evőkanál porcukor,
6-7 evőkanál darált pörkölt mogyoró,
1 kávés kanál őrölt fahéj.
I.krém hozzávalói:
6 tojás sárgája,
2 csomag vaníliás cukor,
2 csomag vaníliás főző puding,
6 dl tej,
15-20 dkg cukor,
30-35 dkg vaj vagy margarin /én kocka margarint használok /
II.krém hozzávalói:
0,5 l tartós tejszín,
1 csomag habfixáló
A Mogyorós csemege elkészítési módja:
tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a fahéjjal elkevert mogyorót, majd egy sütőpapírral bélelt 26×32-s tepsibe az 1/3 részét belekenjük és forró sütőben megsütjük / inkább szárítjuk /. Ugyanígy járunk el a fennmaradó tésztával, tehát összesen 3 lapunk lesz. Hagyjuk őket kihűlni. A pudingot felfőzzük a vaníliás cukorral, tojás sárgával kikevert tejjel és hagyjuk kihűlni. A vajat vagy margarint habosra keverjük a cukorral, majd tovább habosítjuk a kihűlt főzött krémmel. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Összeállítás: a tésztákról óvatosan egy éles kés segítségével leszedjük a papírt. Vigyázzunk, mert elég törékeny a tészta. Tálcára téve az egyik lapra halmozzuk a vaníliás krémet, egyenletesen elkenjük, majd ráhelyezzük a következő lapot. Ennek tetejére kenjük a tejszínt és beborítjuk a harmadik lappal. Egy két órára a hűtő leghidegebb részébe tesszük, majd tetszés szerint kockára, szeletre vágva szervírozzuk.
Kubai recept, nagyon finom!:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. márc. 21. 23:26
A mogyorós csemege elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.