Vendégváró sós stangli recept
A Vendégváró sós stangli hozzávalói:1 dl langyos tej,
1 ek cukor,
5 dkg élesztő,
70 dkg liszt,
1 egész tojás és egy fehérje,
2 dl kefír vagy 12%-os tejföl,
1 dl étolaj,
1 kk só,
1 ek cukor.
“T ö l t e l é k” :
12,5 dkg margarin, 1 kk só (lehet több is)
A Vendégváró sós stangli elkészítési módja:
A cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókkal jól összegyúrjuk. Ha szükséges, kevés tejet adunk hozzá. A margarint összekeverjük a sóval és a kinyújtott tésztára kenjük, majd összetekerjük, mint ahogy a kakaós csigánál szoktuk. A tekercset 8 egyenlő részre osztjuk és mindegyik részt kezünkkel tenyér nagyságúra nyújtjuk ( kerek formát kapunk). 8 egyenlő cikkre vágjuk és mint a kiflit, feltekerjük. Egyenként megkenjük a kis rudakat tojás sárgájával és megszórjuk a már említett maggal vagy reszelt sajttal. Világos barnára sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. márc. 20. 18:30
A vendégváró sós stangli elkészítési módja és hozzávalói.