Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zsemlében sült tojás göcseji csemege sajttal recept

Zsemlében sült tojás göcseji csemege sajttal recept

A Zsemlében sült tojás göcseji csemege sajttal hozzávalói:
Zsemle 4 db,
tej 1 dl,
vaj 2 dkg,
Göcseji csemege sajt 12 dkg,
tojás 4 db,
só.


A Zsemlében sült tojás göcseji csemege sajttal elkészítési módja:
A szikkadt zsemlék tetejét levágjuk, és belsejét kikaparjuk. Néhány percre tejbe mártjuk, de csak annyi időre, hogy a zsemle ne ázzon el, csak kissé megpuhuljon. Ezután a zsemléket egy vajjal megkent sütőlemezre fektetjük, az apró kockákra vágott Göcseji csemege sajttal mindegyiket kibéleljük, tetejükre egy-egy tojást ütünk. A tojások fehérje részét kissé megsózzuk, és forró sütőben addig sütjük a zsemléket, amíg a tojásfehérjék meg nem kocsonyásodnak. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A zsemlében sült tojás göcseji csemege sajttal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook