Tepsis borda szerecsendióval recept
A Tepsis borda szerecsendióval hozzávalói:4 szelet sertéskaraj,
60 dkg burgonya,
10 dkg vaj,
2 dl tejföl,
3 paradicsom,
20 dkg trappista sajt,
őrölt köménymag,
szerecsendió,
só,
bors
A Tepsis borda szerecsendióval elkészítési módja:
A krumplit sós vízben, héjában puhára főzzük. Ha megfőtt, meghámozzuk és nem túl vastag karikákra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, borssal meghintjük, és serpenyőben, felhevített vajon mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk, az alját beterítjük a szeletekre vágott burgonyával. Tejföllel meglocsoljuk, és ráhelyezzük a hússzeleteket. A paradicsomot karikákra, a sajtot szeletekre vágjuk, és mindegyik hússzeletre 5-6 karika paradicsomot és 1-1 szelet sajtot teszünk. Megszórjuk őrölt köménymaggal és frissen reszelt szerecsendióval. A tálat alufóliával befedjük, és a húst 160º C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Majd a fóliát levéve, a tetején lévő sajtot 10 percig pirítjuk, amíg ropogósra nem sül. Azonnal tálaljuk. Ízlés szerint készíthetünk mellé zöldsalátát is.
Aki szereti az erőset, használhat csípős paprikás vagy karakteresebb ízű sajtot a trappista helyett. Ügyeljünk arra, hogy amikor a fóliát levettük a tálról, a sajt ne barnuljon meg, ne égjen rá az étel tetejére, mert nem gusztusos látvány.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. márc. 10. 05:24
A tepsis borda szerecsendióval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.