Almás palacsintatekercs recept
Az Almás palacsintatekercs hozzávalói:A tésztához:
2,5 dl tej,
1 dl tejszín,
3 tojás,
2 tasak vaníliás cukor,
8 evőkanál liszt,
olaj a sütéshez,
vaj a tál kikenéséhez
a töltelékhez:
1 dl tejszín,
5 dkg mandula,
1 evőkanál porcukor,
1 alma, vagy almadzsem,
kevés őrölt fahéj
Az Almás palacsintatekercs elkészítési módja:
A tojásokat elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk, a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, az egészet jól eldolgozzuk, majd 15 percig állni hagyjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a tésztából szép aranysárga palacsintákat sütünk. Az almát meghámozzuk, almareszelőn lereszeljük, citrommal meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A palacsintákat megkenjük tejszínnel, ráterítjük az almapürét, feltekerjük, és egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A mandulát forró vízbe dobjuk, majd szűrőkanál segítségével kiszedjük, hogy könnyebben le tudjuk szedni a héját. Nagyon apróra vágjuk, és összekeverjük egy evőkanál porcukorral, kevés fahéjjal, és megszórjuk vele a palacsintákat. 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt átsütjük, majd frissen, azon mód fogyasztjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. márc. 9. 05:22
Az almás palacsintatekercs elkészítési módja és hozzávalói.