Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Magyaros húsos tekercs recept

Magyaros húsos tekercs recept

A Magyaros húsos tekercs hozzávalói:
1 csomag réteslap,
50 dkg sertéscomb,
2 fej vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
1 evőkanál édes-nemes pirospaprika,
2 dl tejföl,
1 dl főzőtejszín,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,



A Magyaros húsos tekercs elkészítési módja:
A megmosott sertéscombról a hártyákat, apró zsíros részeket levágjuk, megmossuk, és paprikást készítünk belőle. A füstölt szalonnát felkockázzuk, és forró serpenyőben kisütjük. Megfonnyasztjuk benne a megtisztított, apró kockákra vágott vöröshagymát. Meghintjük pirospaprikával, és rátesszük a kisebb kockákra vágott húst. Többször megkevergetjük. Amikor megpuhult, behabarjuk tejszínnel és a tejföllel elkevert liszttel. Jól kiforraljuk. A húst apróra vagdaljuk, adunk hozzá kevés paprikás mártást, hogy pépes, kenhető állagú legyen. A réteslapot ügyesen kihajtogatjuk, és megkenjük langyosra melegített olajjal. A húsos tölteléket a réteslapra halmozzuk, és óvatosan feltekerjük. A tetejét vajjal megkenjük, és 180º C-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, rézsútosan felszeleteljük. Kevés paprikamártást öntünk alá, a többit külön tálban kínáljuk.

Aki nem fogyaszt sertéshúst, szárnyasból is elkészítheti.


Kategória: Egytálételek receptjei


A magyaros húsos tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook