Magyaros húsos tekercs recept
A Magyaros húsos tekercs hozzávalói:1 csomag réteslap,
50 dkg sertéscomb,
2 fej vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
1 evőkanál édes-nemes pirospaprika,
2 dl tejföl,
1 dl főzőtejszín,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,
só
A Magyaros húsos tekercs elkészítési módja:
A megmosott sertéscombról a hártyákat, apró zsíros részeket levágjuk, megmossuk, és paprikást készítünk belőle. A füstölt szalonnát felkockázzuk, és forró serpenyőben kisütjük. Megfonnyasztjuk benne a megtisztított, apró kockákra vágott vöröshagymát. Meghintjük pirospaprikával, és rátesszük a kisebb kockákra vágott húst. Többször megkevergetjük. Amikor megpuhult, behabarjuk tejszínnel és a tejföllel elkevert liszttel. Jól kiforraljuk. A húst apróra vagdaljuk, adunk hozzá kevés paprikás mártást, hogy pépes, kenhető állagú legyen. A réteslapot ügyesen kihajtogatjuk, és megkenjük langyosra melegített olajjal. A húsos tölteléket a réteslapra halmozzuk, és óvatosan feltekerjük. A tetejét vajjal megkenjük, és 180º C-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, rézsútosan felszeleteljük. Kevés paprikamártást öntünk alá, a többit külön tálban kínáljuk.
Aki nem fogyaszt sertéshúst, szárnyasból is elkészítheti.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. márc. 8. 05:20
A magyaros húsos tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.