Tejes karaj fokhagymás burgonyával recept
A Tejes karaj fokhagymás burgonyával hozzávalói:90 dkg csontos sertéskaraj
0,5 l tej
1 fej fokhagyma
só
bors
olaj a sütéshez
1 kg burgonya
3 dl tejszín
20 dkg vaj
A Tejes karaj fokhagymás burgonyával elkészítési módja:
A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával alaposan bedörzsöljük, majd tejjel felengedjük, hogy a húsokat ellepje. Így érleljük legalább egy éjszakán át. Másnap a vajat felolvasztjuk, hideg tejszínnel sűrűre keverjük, és sóval zúzott fokhagymával ízesítjük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, de többször már nem mossuk meg, mert a burgonya keményítőtartalma fogja besűríteni az ételünket. Vékony karikára vágjuk, belekeverjük a fokhagymás tejszínbe, kivajazott tepsibe tesszük, majd sütőben 180 fokon készre sütjük.
Fontos hogy magas zsírtartalmú tejszínt és alacsony víztartalmú vajat használjunk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. márc. 5. 05:12
A tejes karaj fokhagymás burgonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.