Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tejes karaj fokhagymás burgonyával recept

Tejes karaj fokhagymás burgonyával recept

A Tejes karaj fokhagymás burgonyával hozzávalói:
90 dkg csontos sertéskaraj
0,5 l tej
1 fej fokhagyma

bors
olaj a sütéshez
1 kg burgonya
3 dl tejszín
20 dkg vaj


A Tejes karaj fokhagymás burgonyával elkészítési módja:
A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával alaposan bedörzsöljük, majd tejjel felengedjük, hogy a húsokat ellepje. Így érleljük legalább egy éjszakán át. Másnap a vajat felolvasztjuk, hideg tejszínnel sűrűre keverjük, és sóval zúzott fokhagymával ízesítjük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, de többször már nem mossuk meg, mert a burgonya keményítőtartalma fogja besűríteni az ételünket. Vékony karikára vágjuk, belekeverjük a fokhagymás tejszínbe, kivajazott tepsibe tesszük, majd sütőben 180 fokon készre sütjük.

Fontos hogy magas zsírtartalmú tejszínt és alacsony víztartalmú vajat használjunk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tejes karaj fokhagymás burgonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook