Szalonnás-sonkás töltött burgonya recept
A Szalonnás-sonkás töltött burgonya hozzávalói:8 nagyobb burgonya
20 dkg sonka
10 dkg szalonna
1 hagyma
6 tojás
2 dl tejföl
10 dkg sajt
1 teáskanál kakukkfű
olaj
só
bors
A Szalonnás-sonkás töltött burgonya elkészítési módja:
A burgonyát sós vízben félig megfőzzük (vele együtt főzzük a tojásokat is), lecsepegtetjük, a tetejét levágjuk, és talpat is vágunk a burgonyára. Egy karalábévájóval kivájjuk a burgonyát, vigyázva, hogy az oldala el ne törjön. Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és az apró kockákra vágott sonkát, a burgonyák kivájt belsejét, valamint a villával összetört főtt tojásokat. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Levesszük a tűzről, megszórjuk reszelt sajttal, és a tejföllel összekeverjük. A tölteléket az előkészített burgonyákba töltjük, majd sütőbe tesszük, és 160 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. márc. 2. 16:10
A szalonnás-sonkás töltött burgonya elkészítési módja és hozzávalói.