Libamell párolt szilvával recept
A Libamell párolt szilvával hozzávalói:2 libamell,
30 dkg szilva,
1 evőkanál vaj,
1 dl tejszín,
1 dl tejföl,
1-1 csipetnyi őrölt fahéj,
1-1 csipetnyi cayenne bors,
1 mokkáskanál fehér bors,
só
A Libamell párolt szilvával elkészítési módja:
A libamellről eltávolítjuk a fölösleges pihéket, megmossuk, és konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. A bőrét lehúzzuk, és csíkokra vágjuk. A megmosott szilvát kimagozzuk. A libabőr csíkokat tapadásmentes serpenyőben ropogósra sütjük, majd a serpenyőből kivéve félretesszük. A maradék zsíron a libamellek mindkét oldalát megsütjük, sóval, borssal meghintjük, és a serpenyőből kivéve alufóliába tekerjük. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és a félbevágott, kimagozott szilvát takaréklángon addig pároljuk benne, amíg levet enged, de még nem esik össze. A libamellet kivesszük a fóliából, a szilva mellé tesszük, átforrósítjuk, majd tálra szedjük, és melegen tartjuk. A maradék pecsenyelevet elkeverjük a tejföllel, tejszínnel, fahéjjal, és cayenne borssal, sóval, fehér borssal ízesítjük, és összeforraljuk. A libamellet felszeleteljük, és a tetejét megszórjuk ropogós libabőrrel. A mártást külön csészében tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. febr. 27. 09:37
A libamell párolt szilvával elkészítési módja és hozzávalói.