Kelkáposztás liba vörösborban recept
A Kelkáposztás liba vörösborban hozzávalói:2 libamell,
20 dkg szalonna,
2 vöröshagyma,
2 sárgarépa,
1 kg kelkáposzta,
1 evőkanál vaj,
1,5 dl nehéz vörösbor,
1 evőkanál paradicsompüré,
1,5 dl tyúkhúsleves (kockából),
őrölt fekete bors,
só
A Kelkáposztás liba vörösborban elkészítési módja:
A szalonnát kis kockákra vágjuk, a sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a vöröshagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A kelkáposztát kettészeljük, a külső leveleit eltávolítjuk, a torzsáját ék alakban kivágjuk, majd a káposztát megmossuk, és csíkokra vágjuk. A megmosott és megszárított libamellet feldaraboljuk. Egy tepsiben felhevítjük a vajat és a szalonnát, és a libahúsok mindkét oldalát átpirítjuk rajta. Hozzáadjuk az összevágott hagymát, a felkarikázott sárgarépát, és az egészet 10 percig együtt sütjük, majd a húst kivesszük az edényből. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a kelkáposztacsíkokat, sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a húslevessel elkevert paradicsompürét. A húsokat visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a vörösbort, befedjük alufóliával, és fél óra alatt készre pároljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. febr. 24. 09:30
A kelkáposztás liba vörösborban elkészítési módja és hozzávalói.